JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

160 må gå fra Aller Sverige

De ansatte ved Allers trykkeri i Helsingborg gikk fra jobben da styrets vedtak om nedlegging ble kjent. Men ledelsen var forberedt, og hadde sikret ekstern trykking.

– De 160 ansatte mister jobben etter å ha bygget opp en kjempeformue for eierne, sier leder i Aller Grafiske Klubb i Norge, Øyvind Christensen. – De har hatt en samarbeidslinje gjennom flere år, men nå møter de veggen med en gang eierne har bestemt seg.

Trykkeriet går med overskudd. Grunnen til nedlegginga er at eierne forventer en nedgang i bladsalget. Produksjonen fra det store trykkeriet i Sverige blir nå overført til Aller Norge og Danmark.

De ansatte mot

Planene om nedlegging ble luftet for de ansatte på siste møte i det europeiske samarbeidsutvalget, forteller Christensen. – Alle de ansatte var imot dette. Vi mener det skal investeres og trykkes i alle landene.

Men i dag fikk de ansatte melding om at vedtak om å legge ned det svenske trykkeriet allerede var fattet. Rett etter styremøtet, da vedtaket var kjent, gikk de ansatte fra jobben. Utenfor kunne de se eierne forlate bedriften i biler av høy prisklasse.

Forberedt på konflikt

– Vi i Aller har hatt en tradisjon for at vi ikke rører produksjonen til bedrifter som er i konflikt, heller ikke i eget konsern, sier Christensen.

– Ledelsen kjenner holdningen vår og må ha forventet en konflikt. For de hadde allerede fått tilbud om å kjøre all produksjon ute.

Lite å gjøre

De ansatte og ledelsen i Norge har hatt allmøte med informasjon om situasjonen i ettermiddag. Christensen mener det ikke er stort klubben kan gjøre i denne situasjonen, når vedtaket er fattet.

– Vi føler svenskenes fortvilelse. Det vi kan kreve, er at eierne nå forplikter seg til å ta vare på de ansatte på alle måter, og at de får den hjelpa de trenger i denne situasjonen.

Annonse
Annonse