JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Strammere budsjett neste år

Lederen i finanskomiteen varsler strammere budsjett neste år, men vil ikke kommentere om det blir økte egenandeler.

– Det ligger an til et betydelig strammere budsjett neste år enn det vi har hatt de siste årene, sier lederen i Stortingets finanskomité, Torgeir Micaelsen (Ap) til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

– Nesten alle andre hensyn må vike for å trygge jobbene til folk. Nå er det mest kritisk for konkurranseutsatt industri.

Holde orden

– Vi kan ikke la kostnadene for konkurranseutsatt industri bli så høye at arbeidsplasser går over ende i hopetall. Derfor må vi holde orden på økonomien i det økonomiske huset AS Norge, sier Micaelsen.

– Jeg tror at folk stoler på Ap i kampen for arbeid. Vi vil bli straffet hardt dersom vi ikke klarer å holde orden på økonomien. Dette var også det viktigste vi gikk til valg på i fjor høst. Derfor er det så viktig å ta ned bruken av oljepenger, sier han.

Holde igjen

– Hvor fort bør Norge komme ned på et normalnivå hvor det bare brukes fire prosent avkastning av oljefondet?

– Det er umulig å si nå. Vi må bevege oss ned mot fire prosent på mellomlang sikt.

– Men dere må vel holde igjen på utgiftsveksten allerede neste år?

– Ja. Utgiftsveksten kan ikke fortsette å være så høy som den har vært de siste årene. Nå har vi et par år brukt budsjettpolitikken til å demme opp for en annen type arbeidsledighet. Det var riktig å blåse opp budsjettene da effekten av finanskrisen slo inn over oss. Men nå står vi overfor en annen situasjon, påpeker Micaelsen. (ANB)

Annonse
Annonse