JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Skolene taper i budsjettene

For tredje år på rad vil kommunene kutte mest i skolebudsjettene, viser en ny undersøkelse.

Undersøkelsen, som er utført av Utdanningsforbundet, viser at en av tre kommuner vil kutte i skolebudsjettet i forhold til forrige skoleår.

– Det er alvorlig at skolen igjen er budsjettaper, sier leder Mimi Bjerkestrand i Utdanningsforbundet om undersøkelsen, som også viser at lærertettheten vil gå ned i en firedel av kommunene, og at vikarbruken vil rammes i stor grad.

Utdanningsforbundet etterlyser nå fortgang i lovarbeidet som skal sikre en minstenorm for lærertetthet.

– Regjeringen lovet å følge opp dette i Soria Moria 2. Disse tallene viser at det haster, sier hun.

Resultatene i Utdanningsdirektoratets undersøkelse viser stikk motsatt resultat av en lignende undersøkelse gjennomført av KS som ble offentliggjort i forrige uke. Den viste at kommunene bruker rekordmye penger på skole, og at 64 prosent av kommunene satset mer på skole i 2009 enn året før.

Utdanningsdirektoratets undersøkelse er basert på intervjuer med rådmenn og ordførere i 233 kommuner. KS sin undersøkelse var basert på tall fra 269 kommuner. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse