JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Thorbjørnrud solgt

Fellesforbundet har solgt Thorbjørnrud hotell på Jevnaker til hotellets direktør Olav Lie-Nilsen.

frode.ronning@lomedia.no

Thorbjørnrud hotell ble kjøpt av Jern- og metallarbeiderforbundet på begynnelsen av 1980-tallet, men Fellesforbundet har de siste åra brukt kursstedet stadig mindre.

– Hotellet drives kommersielt, og nå står Fellesforbundets aktiviteter for under 10 prosent av belegget, forteller hovedkasserer Steinar Karlsen i Fellesforbundet.

Det synkende belegget skyldes i stor grad at forbundet har desentralisert mye av kursvirksomheten.

Thorbjørnrud har vært eid av AS Eiendommer, som er heleid av Fellesforbundet. Vedtaket om salg ble fattet fredag 5. september på en generalforsamling i AS Eiendommer, der Karlsen er styreleder.

Karlsen vil ikke kommentere hvilken pris Fellesforbundet fikk for hotellet, som nå blir overtatt av hotellets direktør Olav Lie-Nilsen.

– Best å selge

Thorbjørnrud har opplevd sterk konkurranse fra andre, større konferansehoteller i samme distrikt, og gikk i 2007 med et underskudd på én million kroner.

Fellesforbundet ikke var interessert i å gjøre store investeringer i Thorbjørnrud, og Karlsen mener derfor det var best å selge.

– Vi tenker som medlemmene våre ute i bedriftene. Når eierne ikke er interessert i å utvikle bedriften, er det best å selge videre, sier Karlsen.

Hotell- og restaurantarbeiderforbundet hadde tariffavtale ved Thorbjørnrud, og etter sammenslåingen av forbundene er det nå en rekke Fellesforbunds-medlemmer på kursstedet.

Hovedtillitsvalgt for de ansatte på Thorbjørnrud, Ruth Nordlien beklaget i forrige uke overfor LO-aktuelt at Fellesforbundet vil selge.

– Vi har en eier som vi har vært veldig godt fornøyd med og nå kastes vi ut i det store intet. Det er i alle fall slik det føles, uttalte Nordlien.

Karlsen forteller at den lokale tariffavtalen videreføres.

– Fra vår side har vi lagt vekt på at det skal være ordnede forhold, sier Karlsen.

– I vurderingen av den aktuelle kjøper har vi lagt betydelig vekt på at hotellet skal videreføres som hotell av hensyn til de ansatte. Lie-Nilsen har drevet hotellet i mange år og gjort en utmerket jobb for å få stedet dit det er i dag, uttaler Karlsen.

Fortsatt kurs på Thorbjørnrud

Han sier også at Fellesforbundet vil fortsette å bruke Thorbjørnrud.

– Fellesforbundet har hatt en kommersiell avtale med stedet, og vi ser ingen grunn til å endre på det, sier Karlsen.

Annonse

Flere saker

Annonse