JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Tilbake til hverdagsøkonomien

Jens Stoltenberg sier at Norge må komme tilbake til hverdagsøkonomien og at veksten i pengeforbruket vil bli redusert de kommende årene.

På ettårsdagen for tiltakspakken på 20 milliarder kroner sier statsministeren at det er brukt ekstra mye penger for å holde hjulene i gang, men at det nå er viktig å holde igjen.

– I de neste årene vil det bli et annet preg på budsjettene. Å redusere veksten er krevende, men mulig og nødvendig. Det aller viktigste tiltaket vi har for å holde ledigheten nede, er å ha orden i økonomien, sier Stoltenberg.

En ryddig økonomi er en forutsetning for ikke å sette renten i spill. Sunt hushold er også å forvalte verdiene med tanke på de oppgaver og utfordringer samfunnet har for en befolkning som stadig lever lenger.

– For oss vil det være avgjørende når det neste budsjettet skal lages, sier statsministeren.

Han går gjennom alt som er satt i verk av statlige tiltak i løpet av 2009, og oppsummerer med at de har virket.

– Norge er kommet bedre gjennom finanskrisen enn noen av landene rundt oss. Vi har den laveste ledigheten i Europa, og økonomien i Norge er bedre enn i de fleste andre land, selv om det er sektorer som sliter, sier statsministeren.

Han viser til at Statistisk sentralbyrå har vurdert tiltakene i etterkant og blant annet pekt på at prioriteringen av vedlikehold og investeringer har gitt kraftigere effekter enn om tiltakspakken var blitt rettet mot skattekutt eller økte stønader. (ANB-NTB)

Annonse

Flere saker

Annonse