JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Vil møte beilerne

Tillitsvalgte i Edda Media krever å få møte A-pressen og Pareto-gruppen, som begge er potensielle kjøperne av mediekonsernet.

einar.fjellvik@lomedia.no

Mandag møttes arbeidsutvalget til de tillitsvalgte i Edda Media for å diskutere de vedvarende ryktene om et forestående salg av konsernet. I en uttalelse fra møtet varsler de tillitsvalgte at de vil be om møter med både A-pressen, Pareto-gruppen og eventuelle andre potensielle oppkjøpere, skriver fagbladet Journalisten.no .

Forventer langsiktighet

«Vårt viktigste spørsmål til en eventuell ny eier er: – Hvilke planer har de for Edda Media, og hvilke konsekvenser vil det ha for våre ansatte? Vi forventer at eventuelle nye eiere av Edda Media vil utøve et langsiktig eierskap basert på mediekompetanse og solid økonomisk evne og vilje til å utvikle våre mediebedrifter videre», heter det i uttalelsen.

De Edda-tillitsvalgte skriver at en ny eier må forplikte seg til å videreføre Edda Medias publisistiske prinsipper, den enkelte mediebedrifts identitet og lokale tradisjon, og bygge på ytringsfrihet, pressefrihet, informasjonsfrihet og demokratiske grunnverdier.

NJ-krav

Også Journalistlagets leder, Elin Floberghagen, har krevd at aktørene i spillet om de 49 Edda-avisene må legge fram sine planer og gi garantier for mediene og de redaksjonelle arbeidsplassene.

– Det er helt uakseptabelt dersom nye eiere går i retning av nedleggelser og kutt i redaksjonelle stillinger. Det vil NJ aldri akseptere, sa Floberghagen i forrige uke.

Annonse
Annonse