JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Mener venstresiden sutrer

Leder Tore Eugen Kvalheim i Yrkesorganisasjonenes Sentralforbund (YS) mener at LO og venstresiden sutrer om tilstanden i norsk arbeidsliv.

Kvalheim mener at «deler av venstresiden og LO tegner et skremmebilde av arbeidslivet». Han anklager deler av miljøet til venstre for Arbeiderpartiet for en svartmaling som står i veien for å redusere sykefraværet og få flere i jobb.

– Vi skal ikke sutre uten grunn. Vi er blitt innprentet at arbeidslivet er blitt stadig tøffere de siste 20 årene. Men den nye arbeidslivsundersøkelsen YS har fått gjennomført, viser en positiv utvikling. Det er viktig å få fram, for det er først når vi fester oss ved de gode eksemplene, at vi kan redusere sykefraværet og skape et enda bedre arbeidsliv. Da kan vi gjøre mer av det som allerede fungerer, sier Kvalheim til Aftenposten.

Undersøkelsen han støtter seg på er gjennomført av Arbeidsforskningsinstituttet (AFI). Ifølge undersøkelsen opplever ikke arbeidstakerne mer stress, og de opplever heller ikke at de oftere kommer utslitte hjem.

LO-sekretær Trine Lise Sundnes er enig i at utviklingen går i riktig retning, men hun misliker YS-lederens utspill om svartmaling.

– Den påstanden opplever jeg som useriøs. Det tror jeg mange av hans egne medlemmer vil reagere på, sier hun. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse