JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Krisemåling for KrF

KrF havner nok en gang under 5 prosent på en meningsmåling. KrF-ordfører mener interne konflikter ødelegger partiet.

På Vårt Lands januarmåling får Kristelig Folkeparti bare 4,9 prosents oppslutning. Det er ned 0,2 prosentpoeng siden desembermålingen, og nok et eksempel på dårlige meningsmålinger for partiet.

Det er tredje gang at partiet har sett firetallet på avisens meningsmålinger siden valget i september i fjor ga partiet 5,5 prosent.

– Jeg tror den splittelsen som vi finner i partiet, er den viktigste årsaken til at vi sliter. Den har vært veldig ødeleggende, sier Kjell Lode, som er KrF-ordfører i Fræna i Møre og Romsdal.

Han mener det er en tillitskrise mellom deler av partiets grunnfjell og partiledelsen, og tror at mange KrF-velgere etterlyser et parti som våger å ta upopulære standpunkt.

– Dilemmaet for partiet er at en svikter sine egne ved ikke å snakke om temaer som ekteskapslov, alkohol, Israel og abort mens en ikke når ut til flere ved å fokusere på disse sakene, sier Lode, og mener partiet må begynne å lete etter standpunkter som folk kan slutte seg til.

På januarmålingen for Vårt Land går for øvrig Senterpartiet mest fram med 2,1 prosentpoeng til en oppslutning på 6,7 prosent. Fremskrittspartiet følger deretter med en framgang på 1,1 prosentpoeng til 24,3 prosent.

Arbeiderpartiet og SV går mest tilbake med henholdsvis 1,5 og 0,6 prosentpoeng til en oppslutning på 31,4 og 6,3 prosent. Høyre faller 0,6 prosentpoeng til 20,4. KrF taper 0,2 prosentpoeng og får 4,9, mens Venstre går fram 0,6 til 3,7 prosent. (ANB-NTB)

Annonse

Flere saker

Annonse