JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Facebook-melding kan bli tariffavtale

Stormberg-grunder Steinar J. Olsens innlegg om sosiale medier på et LO-seminar kan ende med tariffavtale for de ansatte i bedriften.

hallgeir.westrum@anb.no

Olsen er kjent som en aktiv bruker og sterk tilhenger av sosiale medier som Facebook og Twitter. Kristiansandbedriften Stormberg bruker disse nettverkene aktivt for å holde kontakt med fornøyde og misfornøyde brukere av selskapets kolleksjon av fritidstøy. Mer enn 9.200 personer er med i en egen Stormberg-gruppe på Facebook.

Steinar J. Olsen er også kjent for sitt sterke samfunnsengasjement og vil gjerne skape inntrykk av en virksomhet som også tar mer ansvar enn det som er vanlig for en bedrift.

Ble inspirert

I forrige uke innledet Olsen om sosiale medier på et arrangement i regi av LO Media, som er utgiverselskapet til de fleste medlemsblader og nettsteder i fagbevegelsen. Én av deltakerne, LOs informasjonsrådgiver Tommy Skar, ble både inspirert og imponert av Stormberg-sjefen. «Utrolig inspirerende!» meldte han til sine kontakter på Facebook og Twitter.

Da tok det akkurat ni minutter før en av Skars facebookvenner, nestleder Peggy Hessen Følsvik i fagforbundet Handel og Kontor, meldte følgende: «hvordan står d til med tariffavtaler hos den samme Stormberg? Mener å huske at det ikke var like greit?». Dermed begynte ballen å rulle. Blant annet kom det påstander at selv om Olsen gjerne ville framstå som politisk korrekt på alle måter, så er han ikke tilhenger av tariffavtaler i bedriften.

Oppfordret til LO-kontakt

Et slikt stempel ville ikke Stormberg-sjefen ha hengende på seg. I et svar forsikrer han om at han er for tariffavtaler, men betviler ellers at han er politisk korrekt i alle sammenhenger.

I en melding på Facebook gir Steinar J. Olsen følgende svar til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB):

«Jeg oppfordret tillitsvalgte på mandagens ledermøte om å vurdere å invitere LO og/eller YS til et informasjonsmøte for Stormbergs medarbeidere. Tillitsvalgte har i dag informert meg om at de ønsker et slikt infomøte, og at de skal ta kontakt med representant fra LO og YS for å avtale det praktiske. Infomøtet blir lagt i forlengelsen av et av de månedlige allmøtene vi har i Stormberg.»

Handel og Kontors nestleder Peggy Hessen Følsvik har ikke svart på ANBs henvendelse.

Det som beskrevet i denne artikkelen er utelukkende basert på informasjon innhentet gjennom sosiale medier som Facebook, Twitter og Origo. Saken er også omtalt på det LO-eide nettstedet Fri Fagbevegelse. (ANB)

Annonse
Annonse