JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Valgerd vil at KrF ser mot Ap

Valgerd Svarstad Haugland mener at KrFs fremtid ligger i et samarbeid med Arbeiderpartiet.

– Når Ap nå har åpnet seg for forpliktende regjeringssamarbeid med sentrumspartiet Senterpartiet, vil det være en spennende tanke for KrF også å tenke samarbeid til venstre, sa Svarstad Haugland til Stavanger Aftenblad tidligere denne uken.

Til Vårt Land sier den tidligere KrF-lederen at hun er åpen for et formelt regjeringssamarbeid, men at det blir et spørsmål om partiet er modent for dette.

– Tradisjon

– Det vil jeg overlate til dagens partiledelse å avgjøre, sier hun.

Hun sier videre at KrF har lang tradisjon for å samarbeide med Ap, blant annet i sosial- og velferdspolitikken. Svarstad Haugland deler heller ikke bekymringen mange i KrF har knyttet til Aps verdistandpunkter.

– Her ser jeg ikke stor forskjell på de to sidene. Nettopp i verdispørsmål finner jo ofte Ap og Høyre hverandre, sier hun til Vårt Land.

Avvisende

Fylkesordfører i Hordaland og medlem av KrFs strategiutvalg Toril Selsvold Nyborg reagerer avvisende til utspillet.

– Når det gjelder hvem vi skal samarbeide med, tror jeg ikke tiden er inne for å avgjøre dette nå. Vi kommer til å bli helt utmattet hvis vi skal diskutere dette spørsmålet fram til neste stortingsvalg, sier hun.

Nyborg frykter også et grasrotoppgjør i KrF og en mulig partisplittelse dersom KrF innleder et samarbeid med Ap.

– Gjør vi det, kan vi fort lide samme skjebne som Venstre i 1972, sier hun og viser til splittelsen i Venstre knyttet til EF-avstemningen der en fløy gikk ut og dannet Det Liberale Folkeparti. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse