JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Sentrum for opptatt av makt

Frp-leder Siv Jensen mener sentrumspartienes krise skyldes at de er for opptatt av makt fremfor av saker.

Jensen sier hun forstår lite av avtroppende Venstre-leder Lars Sponheims analyse i Nationen denne uken.

Sponheim peker på en vedvarende polarisering i politikken som sentrumspartiene taper grovt på. Resultatet kan bli en høyrebølge med et stort Frp, ifølge Sponheim.

Langer ut

– Jeg har sagt før at det er naturlig for Venstre å samarbeide med Frp. Og da er det vel ikke mindre naturlig hvis de tror velgerne deres isteden vil stemme på oss ved neste valg, spør Frp-lederen retorisk i Nationen.

Hun langer ut mot Sponheims valgkampstrategi, som «nesten utelukkende var basert på motstand mot Frp» og slår fast at det ikke kan være mange som husker Venstres kjernesaker fra valgkampen.

– Må stå for noe

Jensen sier at det er opp til velgerne og ikke henne å bestemme om norsk politikk trenger sentrumspartiene.

– Men sentrumspartiene har en utfordring i å vise at de står for noe. De har vært mer opptatt av å orientere seg mot makt enn å forklare hva de skal med den makten. De har vært opphengt i sentrums «enorme betydning» i norsk politikk, uten å forklare hvilke beslutninger det fører til, sier hun.

Frp-lederen sier også at sentrumspartiene har hatt urimelig stor innflytelse sammenlignet med deres oppslutning, og hun tror at det bidrar til velgerflukt og politikerforakt. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse