JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Rekordmange venter på attføring

Det er rekordmange nordmenn som venter på attføringstiltak for å komme i jobb.

kjell.werner@anb.no

Ferske Nav-tall viser at det er 98.000 personer med nedsatt arbeidsevne. Aldri tidligere har tallet på det som tidligere ble omtalt som yrkeshemmede, vært så høyt.

– Bare litt over halvparten av disse har et tilbud i dag og det viser at det er stort behov for mer trøkk i attførings- og inkluderingsarbeidet, sier direktør Johan-Martin Leikvoll i Attføringsbedriftene i NHO til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Her dreier det seg om personer som på grunn av fysisk, psykisk eller sosial funksjonshemming har vansker med å få arbeid, og derfor skal vurderes med sikte på attføring.

Flere står i kø

– De aller fleste i denne gruppen vil ha behov for et aktivitetsrettet tilbud for å komme i arbeid. Mange vil ha behov for yrkesrettet attføring, sier Leikvoll.

Han hevder at folk dessverre står i kø og venter altfor lenge før de får et tilbud.

– I dag står over 40.000 i kø. Det er 10.000 mer enn på samme tid i fjor, sier Leikvoll.

Han mener at Norge kan unngå unødig uføretrygding hvis arbeidsrettede tiltak settes inn i tide.

I feil retning

– Dessverre synes utviklingen å gå i feil retning, blant annet gjennom kutt arbeidsrettede tiltak både for sykemeldte og for folk som banker på døren til arbeidslivet. Det mangler ikke på nye tiltak og forslag fra regjeringens side, men vi stiller alvorlige spørsmål ved gjennomføringskraften, sier Leikvoll.

Landets 110 attføringsbedrifter gir hvert år arbeidsrettede tilbud til 35.000 personer. (ANB)

Annonse

Flere saker

Annonse