JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Vil fortsatt ha sel- og hvalfangst

En samlet næringskomité i Stortinget slutter opp om regjeringens forslag om at Norge fortsatt skal drive sel- og hvalfangst.

I innstillingen til stortingsmeldingen om norsk sjødyrpolitikk slutter en enstemmig komité seg til hovedinnholdet i meldingen som langt på vei viderefører dagens politikk på området.

Dette betyr blant annet at kvotene for fangst av kystsel må være slik at bestanden blir mindre. Dette gjøres for å redusere skadevirkningen for fiskerinæringen.

Det er også et mål å holde oppe selfangsten i Vestisen og støtten til selfangst i Østisen skal føres videre.

I innstillingen slås det enstemmig fast at Norge har rett til å høste de levende marine ressursene basert på hensynet til bærekraft og best mulig tilgjengelig vitenskapelig kunnskap.

Komiteen viser til at hval- og selfangst er tradisjonsrike norske næringer og mener at et forsvarlig uttak av sjøpattedyr har en gunstig virkning for den totale utnyttelsen av marine ressurser.

I et forsøk på å dempe skadevirkningene av EU-landenes holdning til denne fangsten og forbudet mot kjøp av selprodukter, er mindretallet i komiteen fra opposisjonen glad for at regjeringen har våknet, men mener det er kritikkverdig at arbeidet mot EU etter all sannsynlighet har startet for sent. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse