JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Nyutdannede politifolk uten jobb

Nyutdannede politifolk har oppsøkt Nav og må gå på ledighetstrygd.

Årsaken skal være at de ikke får jobb på grunn av at politimestrene må kutte kraftig i antall stillinger fordi de har for lite penger.

Statssekretær Terje Moland Pedersen (Ap) i Justisdepartementet stiller seg undrende til at dette skjer, og vil undersøke forholdet. Han viser til at det er lagt inn penger både i statsbudsjettet for 2009 og 2010 som skal sikre alle nyutdannede fra Politihøyskolen jobb.

– Men det er ikke sikkert at alle kan få arbeid på hjemstedet, legger han til overfor NTB.

I Telemark står 20 stillinger ubesatt og vikarer får ikke forlenget sitt engasjement. Onsdag oppsøkte tre ferske politibetjenter det lokale Nav-kontoret i håp om jobb, skriver VG.

Ikke bare Telemark

I Asker og Bærum har politimesteren varslet at staben reduseres med 50 stillinger, fra 370 til 320 årsverk. Hordaland politidistrikt har også varslet store kutt fordi bevilgningene er 10 millioner kroner lavere enn forventet. Det betyr 20 årsverk mindre.

– Det er et paradoks at dette skjer i en tid da justisministeren stadig proklamerer at det aldri før har vært utdannet så mange politifolk. Da er det merkelig at det ikke finnes penger til å få dem i jobb, sier leder i Politiets Fellesforbund i Telemark, Tor Ragnar Steffensen til VG.

Vil se på fordelingsmodell

Moland Pedersen sier til NTB at departementet nå vil se på om den modellen som pengene fordeles etter fungerer etter hensikten.

– Vi gir pengene til Politidirektoratet som fordeler pengene til politidistriktene. Departementet har varslet at vi vil se om denne fordelingsmodellen fungerer som den bør, sier han.

Statssekretæren viser til at det er politimestrene som prioriterer pengebruken, og at det er deres ansvar å sørge for at de til enhver tid har penger til driften.

– Den politiske ledelsen har prioritert bemanning. Derfor er dette som nå skjer litt underlig, sier han.

Moland Pedersen sier at det er satt i gang en større driftsgjennomgang i utvalgte politidistrikt for å finne ut hvordan man skal få mest mulig ut av de pengene som bevilges. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse