JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Nei til hijab-nekt i skolen

Statsminister Jens Stoltenberg mener det ikke er nødvendig å forby skolejenter å gå med hijab.

Både Ap-nestleder Helga Pedersen og Oslo SV-leder Heikki Holmås har åpnet for å se på et forbud. SV-leder Kristin Halvorsen synes ikke jenter i barneskolen bør ha hijab, men ønsker ikke at det skal forbys.

Statsminister Jens Stoltenberg presiserer at heller ikke han mener det er nødvendig å forby hijab i skolene.

– Regjeringen går ikke inn for å innføre nye nasjonale lovforbud mot denne typen plagg i skolen, opplyser Statsministerens kontor i en pressemelding.

Stoltenberg viser til at den enkelte skole kan innføre forbud mot hodeplagg som dekker ansiktet, som burka og niqab.

– Når det gjelder forbud mot hijab eller burka, vil jeg si følgende. Det første er at vi må skille mellom de to. Det er ganske stor forskjell på noe som dekker ansiktet og noe som ikke gjør det, som er mer et hodeplagg. Jeg tror vi har en ganske god løsning, og det er at vi overlater til den enkelte skole, den enkelte kommune å vurdere om det er behov for regler, forbud, sa Stoltenberg i et intervju på Politisk kvarter på NRK onsdag. (ANB–NTB)

Annonse

Flere saker

Annonse