JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Varsler omkamp om biodieselavgiften

Sentrale politikere i Senterpartiet og SV vil ha ny diskusjon om biodieselavgiften.

Kravet kommer etter at regjeringen fredag fjernet CO2-avgiften på gass til oppvarming, som skulle innføres fra 1. april.

Sp-leder Liv Signe Navarsete sier via en rådgiver at et er naturlig at regjeringen nå går gjennom biodrivstoffavgiften på nytt.

Flere andre sentrale politikere vil også ha saken på bordet igjen. CO2-avgiften på gass ble trukket fordi regjeringen mente den ikke ville bli godtatt av kontrollorganet ESA.

– Saken i spill igjen

– Det bør føre til at vi nå kan se på alle de momenter igjen. Poenget skal jo være at vi skal ha mer miljøvennlig drivstoff og ikke sponse fossilt drivstoff som gass, sier stortingsrepresentant Anne Tingelstad Wøien (Sp) til TV 2.

Miljøbevegelsen har allerede reagert kraftig på regjeringens beslutning om å droppe CO2-avgiften. Flere organisasjoner har kalt det et paradoks at biodiesel er avgiftsbelagt, mens gass ikke er det.

– Her er kortene i spill igjen, slik jeg ser det. Det betyr i hvert fall at vi har muligheten til å se på det på nytt. Den muligheten synes jeg at regjeringen skal gripe, sier Wøien.

– Bør opp i revidert

Også i SV bygger det opp til omkamp om saken. Partileder Kristin Halvorsen sier at saken ennå ikke har kommet til sin endelige konklusjon.

– Det er klart at biodiesel ikke burde hatt en avgift. Når nå gass eventuelt ikke får en avgift, så blir det et enda større problem. Da bør en komme tilbake til begge de sakene i revidert, sier SVs Hallgeir Langeland.

– Jeg håper jo at den saken kommer opp igjen, jeg har aldri lagt skjul på det. Bio er for meg framtiden, sier Roy Eilertsen, leder Østfold SV. (ANB-NTB)

Annonse

Flere saker

Annonse