JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Frp fnyser av dyr luksusstrøm

Fremskrittspartiet mener det vil bli svært urettferdig å innføre dyrere strøm på luksusforbruk.

– Jeg tror folk flest vil føle det urettferdig å betale ekstra for luksusforbruk, for det vil være helt umulig å finne et rettferdig system, sier stortingsrepresentant Ketil Solvik-Olsen (Frp) til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Senterpartiets Erling Sande sa mandag at partiet hans vil innføre en ekstra høy strømtariff for hytter og annet luksusforbruk utover et normalt forbruk.

Populistisk forslag

– Senterpartiet kaster blår i øynene på folk ved å kaste fram et populistisk forslag som regjeringen aldri kommer til å innføre, sier Ketil Solvik-Olsen.

Han viser til at energiloven ble revidert så sent som i fjor, uten at noen slike forslag ble vedtatt. Frp-talsmannen kan ikke se hvordan luksus skal kunne defineres uten at det slår ulikt ut for et dyr leilighet i Oslo kontra en stor enebolig til en brøkdel av prisen i Rogaland.

– Her er det mange fallgruver. Jeg kan ikke skjønne hvordan man kan lage et rettferdig system, sier Solvik-Olsen.

Ennå ikke mulig

– Vi har ennå ikke kommet så langt teknisk sett at det er mulig å skille ut strøm som går til utendørs boblebad og varmekabler i innkjørslene til hus, sier Frp-talsmannen.

Han hevder at toprissystemet som Sp skisserer også vil føre til økte strømkostnader samlet sett for Ola og Kari Nordmann.

– Senterpartiet har lansert liknende forslag tidligere uten at regjeringen har fulgt de opp. Regjeringen har gjort fint lite for å møte kraftkrisen og de høye strømprisene. Det som vil monne er utbygging av mer kraftproduksjon og bygging av flere nye overføringsledinger mellom landsdelene, sier Solvik-Olsen. (ANB)

Annonse

Flere saker

Annonse