JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Taler Postens sak overfor EU

Fagforbundet Postkom mobiliserer nå på alle fronter for å stoppe EUs postdirektiv. Torsdag taler forbundslederen overfor EU.

– Det blir dårligere og dyrere posttjenester , spesielt i distriktene, dersom dette direktivet blir innført, sier forbundsleder Odd Christian Øverland til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Torsdag taler han overfor EU-parlamentarikere i en høring som arrangeres om Postdirektivet. Samtidig settes det i gang en grasrotkampanje.

Postkoms lokale organisasjonsledd jobber nå aktivt for at lokalmiljøene skal si et klart og rungende nei til EUs postdirektiv. Et direktiv som ifølge Øverland vil ramme lokalsamfunn utenfor Oslo-området i form av dårligere og dyrere posttjenester.

– Vi ønsker å bevisstgjøre de som virkelig rammes av postdirektivet. Vi tar derfor kontakt med kommunestyrer, lokale organisasjoner og partier for å få dem til å gi en klar melding til regjeringen og Stortinget om at EUs postdirektiv egner seg dårlig i Norge, sier Øverland.

Distriktene rammes

Han mener at en innføring av EUs postdirektiv vil medføre:

* Dyrere porto for folk og næringsliv, spesielt i distriktene.

* Færre dager med utlevering av post.

* Saktere fremsending av post.

* Stor risiko for sosial dumping.

Postkom har innhentet en juridisk betraktning knyttet til bruk av reservasjonsretten mot direktivet. Konklusjonen er at EØS-avtalen ikke vil bli svekket ved at Norge benytter reservasjonsretten.

Avtalen kan dermed videreføres som i dag med unntak av EUs politikk på postområdet.

Ingen nei-kamp

– Det er viktig for oss å understreke at kampen mot postdirektivet ikke er en generell kamp mot EU. I og utenfor Postkom er det både ja- og nei-folk som mener at man bør reservere seg mot dette direktivet, sier Øverland.

– Gode posttjenester er en viktig del av Norges infrastruktur og bidrar til at folk kan jobbe og bo i hele landet. Slik vil vi fortsatt ha det, poengterer lederen i LO-forbundet Postkom. (ANB)

Annonse
Annonse