JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Trygger arbeidsplassene

– Uten de aktive tiltakene som ligger i forslaget til statsbudsjettet ville mange av våre medlemmer stått uten arbeid neste år, sier lederavi Fellesforbundet, Arve Bakke.

Lederen for det største LO-forbundet i privat sektor er godt fornøyd med at forslaget til statsbudsjett for 2009 er mer ekspansivt enn de to foregående budsjettene.

– Det er nødvendig for å møte en situasjon med lavere aktivitet som den internasjonale finanskrisa har skapt, sier Bakke.

Han tror statsbudsjettets mange tiltak for å øke den offentlige byggeaktiviteten kan kompensere for en god del av det ventede fallet i investeringene i næringsbygg og boligbygging.

Bakke er også tilfreds med at skattefradraget for fagforeningskontingenten økes og at regjeringen i sin nye tiltaksplan mot sosial dumping lover at den vil utrede en modell for solidaransvar.

Fellesforbundets leder mener dette også er et budsjett næringslivet bør være godt fornøgd med.

– Det gir stimulans til økte investeringer, mener han.

– Også næringslivet høster fordeler av en politikk som legger vekt på stabilitet i arbeidsmarkedet, og som kan legge grunnlaget for en nedsettelse av styringsrenta i Norges Bank, avslutter Bakke

Annonse
Annonse