JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Krever norske klimakutt

Venstres påtroppende leder Trine Skei Grande krever at regjeringen legger fram konkrete tiltak for kutt i klimautslipp hjemme.

– Vi må ikke leke med den forestilling at vi er så rike at vi kan betale de fattige for å gjøre klimakuttene for oss. Det er ikke de fattiges ansvar at klodens utslipp er for store. Vi må gjøre noe selv, sa Skei Grande på Venstres landsstyremøte lørdag.

Hun minnet om hvordan det gikk med Spania på 1500-tallet etter at alt gullet fra den nye verden var brukt opp.

– Vi må ikke lene oss tilbake, rike og fornøyde, og la utviklingen gå fra oss. Vi må følge med underveis i omleggingen til et grønnere samfunn. Vi må endre næringslivet, måten vi lever på og forbruker energi på. Vi kan ikke bare stole på gamle penger fra oljefondet, sa Skei Grande.

Hun holdt hovedinnlegget på landsstyremøtet sammen med avtroppende partileder Lars Sponheim. De sto begge på talerstolen og skiftet om å ta ordet. Skei Grande blir valgt til ny leder i Venstre på landsmøtet i Sarpsborg 16.-18. april.

– Regjeringen snakker mye og ofte om kvotekjøp og regnskogsfond, alt det de skal gjøre i utlandet. Men de vil ikke gjøre de mest elementære kutt hjemme. Regjeringen kunne jo faktisk gjøre alvor av jernbanesatsingen, men nå synes også de planene å slå sprekker, sa nestlederen.

Hun etterlyste vilje fra regjeringen til å drøfte framtiden for klimaforliket som er inngått mellom regjeringspartiene og Venstre, KrF og Høyre. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse