JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Hevder hijabforbud er parkert

Kristin Halvorsen mener at spørsmålet om hijabforbud er parkert i Oslo SV, men berømmer lokallaget for å ta debatten.

Det har blåst rundt Oslo SV under oppkjøringen til deres årsmøte etter at fylkesstyret i partiet foreslo at man bør vurdere et forbud mot hijab i barneskolen. Men da partileder Kristin Halvorsen talte til årsmøtet på lørdag, var det eventuelle hijabforbudet ikke noe stort tema.

– Jeg føler at spørsmålet om et forbud mot hijab er parkert, slo partilederen fast allerede i begynnelsen av sin tale.

Hun viet deretter størstedelen av taletiden til å snakke om skolepolitikk og SVs viktige plass i den rødgrønne regjeringen.

– En nyansert debatt

Men selv om spørsmålet om et hijabforbud ifølge SV-lederen er lagt dødt, mener hun ikke at debatten må legges død.

– Det er ikke noe stort problem i Norge at småjenter i barneskolen tvinges til å gå med hijab, men det skjer, og derfor er det viktig å snakke om det, utdypet Halvorsen til NTB.

Til årsmøtet sa Halvorsen at hun er stolt av å tilhøre et parti som har en nyansert og fargeblind integreringsdebatt.

– Vi lykkes ikke med å inkludere alle i samfunnet før vi ser helhetene og tør å diskutere. Det er ikke diskriminerende å ta debatter som dette – det er tvert imot å ta minoritetene på alvor, sa SV-lederen.

Høybråten uenig

KrF-leder Dagfinn Høybråten mener imidlertid at debatten om hijabforbud i SV er håpløs, og i sin tale til Telemark KrF lørdag benyttet han sjansen til å lange ut mot SVs integreringspolitikk.

Ifølge Høybråten bruker SV innvandrerne til å oppnå andre politiske mål, som å fjerne kristendomsundervisningen, hindre drift av privatskoler og avskaffe kontantstøtten.

– Det der er bare tull. Høybråten er desperat, og det er nok ikke så lett å være leder i KrF nå, men han trenger ikke å dikte opp fiendebilder av den grunn, var Kristin Halvorsens kommentar til NTB.

Stolt av ekteskapsloven

Halvorsen gikk imidlertid ikke selv av veien for å angripe KrF i sin tale til Oslo SV, da hun snakket om ekteskapsloven, en av flere saker hun mener man ikke ville vært i mål på uten SVs deltakelse i regjeringen.

– KrF er liksom så opptatt av verdier, da synes jeg det er merkelig at de vil reversere ekteskapsloven, en lov som virkelig handler om norske verdier, sa Kristin Halvorsen og la til at det er paradoksalt at KrF og Frp nå bruker tid på å forsvare den gamle partnerskapsloven.

– Partnerskapsloven er jo vår forrige seier i kampen om rettigheter for homofile, sa Halvorsen. (ANB-NTB)

Annonse

Flere saker

Annonse