JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Ap vil ta Vestlandet

Arbeiderpartiet ser seg lei på til stadighet å oppleve lavere oppslutning på Vestlandet enn andre steder i landet.

Nå vil partiet fjerne stempelet som Oslo-parti for å vinne velgere langs kysten.

Stortingsvalget i fjor forsterket et mønster som Arbeiderpartiet har sett over lang tid. Partiet gjør det svakest langs kysten fra Vest-Agder til Møre og Romsdal.

– Det er to fylker der vi ikke lenger er størst: Rogaland og Vest-Agder. I tillegg ser vi at de borgerlige sitter med makten i alle de store byene langs kysten, fra Kristiansand til Ålesund. Dette må vi gjøre noe med, sier Aps partisekretær Raymond Johansen til Bergens Tidende.

Ap får jevnt over mellom 6 og 16 prosentpoeng lavere oppslutning på Vestlandet enn på Østlandet, i Trøndelagsfylkene og i Nord-Norge.

Johansens mål ved neste kommunevalg skal være å ta makten i Bergen og de andre byene. Videre er planen hans at gapet mellom landsdelene skal lukkes fram til stortingsvalget i 2013. Men dette forutsetter at Ap endrer kurs og profil i enkelte saker som er viktige for befolkningen på Vestlandet.

Johansen tror partiet har manglet forståelse for ulikhetene mellom regionene i Norge, og at partiets sentrale ledelse ikke har vært flink nok til å lytte til signaler utenfra.

– Mange steder, ikke minst på Vestlandet, pågår det en diskusjon om verdiskaping og fordeling av ressurser. Der blir Oslo fremstilt som fienden. Samtidig er Ap sterkt definert som staten og Oslo. Denne debatten har vi ikke tatt inn over oss, sier han. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse