JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Utsetter tiltak mot fattigdom

Regjeringen utsetter varslede tiltak mot fattigdom. KrF er skuffet.

kjell.werner@anb.no

– Jeg er veldig skuffet over at regjeringen nå forskyver den brede strategien for forebygging og bekjempelse av fattigdom, sier stortingsrepresentant Kjell Ingolf Ropstad (KrF) til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Arbeidsminister Hanne Bjurstrøm har i et brev til Stortingets arbeids- og sosialkomité varslet utsettelse av den brede strategien. Tidligere har regjeringen lovet at denne fattigdomsstrategien skulle komme i revidert nasjonalbudsjett som legges fram i begynnelsen av mai. Her skulle regjeringen også trekke opp langsiktige føringer for regjeringens arbeid med fordelingsspørsmål.

Melding i 2011

Men i det nye brevet til Stortinget lover arbeidsministeren bare en «omtale av» fordelingsutvalgets innstilling og en redegjørelse for prosessen videre i revidert budsjett. Utvalgets arbeid vil først bli fulgt opp med en stortingsmelding våren 2011.

– Jeg er skuffet over at regjeringen nå sier nei til KrFs initiativ om en nasjonal dugnad mot fattigdom, til tross for at statsminister Jens Stoltenberg sa ja til dette i fjorårets valgkamp. Det kommer altså ikke noen melding som saken før i 2011, og da blir det neppe tiltak før i 2012, sier Ropstad.

Elleve forslag

KrF har fremmet elleve forslag til en nasjonal dugnad mot fattigdom i Norge. Kjell Ingolf Ropstad er spesielt opptatt av å innføre en statlig minstenorm for sosialhjelp. Videre vil han forskriftsfeste at barnetrygd og kontantstøtte skal holdes utenfor beregningen av sosialhjelp.

– KrF vil også stille krav om at forsørgere med inntekt under 146.000 kroner ikke skal betale mer enn 40 prosent av maksprisen i barnehager, sier Ropstad.

Han etterlyser i tillegg flere arbeidsmarkedstiltak som er spesielt øremerket for personer med nedsatt funksjonsevne. (ANB)

Annonse
Annonse