JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Frp-kommune innfører hytteskatt

Til tross for at FrP har programfestet sin motstand mot eiendomsskatt, går Nordreisa inn for å innføre slik skatt - også for hytteeiere.

– Det er fryktelig skuffende. Frp har sagt at de er garantister for at innføring av eiendomsskatt ikke skal finne sted i deres kommuner. Hvis garantist ikke betyr mer enn dette, ja da er det ikke rart nordmenn har politikerforakt, sier administrerende direktør Peter Batta i Huseiernes Landsforbund til Hytteliv.

Nordreisas ordfører John Karlsen (Frp) legger skylden for den nye skatten på en stram kommuneøkonomi.

– Vi har ikke penger så vi måtte gjøre det, innrømmer Karlsen, som dermed handler stikk motsatt av det som er nedfelt i partiets program.

Før stortingsvalget sa Karlsens partifelle UIf Leirstein at partiet gikk til valg på å fjerne hele eiendomsskatten. Han synes vedtaket i Nordreisa er synd fordi det går ut over partiets troverdighet.

– Vi er imot eiendomsskatt. Vi jobber for å få skatten fjernet. Men jeg kan ikke annet enn å beklage at disse lokalpolitikerne ikke følger partiprogrammet, sier Leirstein. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse