JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Ber Oslo Ap holde seg unna

Årsmøtet i Oslo Arbeiderparti vedtok lørdag varig vern av Lofoten og Vesterålen mot petroelumsaktivitet. Det faller ikke i god jord i nord.

christina.halvorsen@anb.no

Oslo Arbeiderparti gikk på sitt årsmøte lørdag inn for et varig vern mot oljevirksomhet i havområder utenfor Lofoten og Vesterålen.

Vedtaket ble fattet med et knapt flertall, 125 mot 113 stemmer.

– Dette er et meget uklokt vedtak i strid med regjeringens linje om at avgjørelsen om petroleumsaktivitet eller ikke skal være basert på kunnskap. Flertallet viser manglende respekt for regjeringens saklige tilnærming til spørsmålet, mener fylkesrådsleder Odd Eriksen (Ap) i Nordland.

– Respektløst

En slik framgangsmåte fra et lokalparti kan ikke aksepteres, mener Eriksen.

– Oslo Ap får jo gjøre de vedtak de vil, men det de har gjort nå er helt uakseptabelt og respektløst, sier Eriksen til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

– Hvorfor respektløst?

– Dette handler om havområdene utenfor Nordland. Det er like uhørt som at Nordland Ap skulle bestemme hva slags byutvikling som skulle skapes i Oslo. Det handler også om at Oslo Ap har et landsmøtevedtak å forholde seg til. Vi er opptatt av ryddighet i forhold til beslutninger og respekt for eget parti og regjeringen, sier Eriksen.

– Må skjerpe seg

Eriksens melding til Oslo Ap nå er at de nå må skjerpe seg.

– Ellers så terger de på seg resten av partiet. Det er flere enn Nord-Norge som er opprørt over dette nå, langs hele kysten nedover, hevder Eriksen.

Også kritisk i FrP

FrP er også svært kritisk til Oslo Aps vedtak

- Vedtaket i Oslo Ap er dårlig nytt for norsk næringsliv. Det vitner om at "natur og ungdom"-holdningen har slått sterkere rot i Ap enn jeg fryktet. Oslo Ap har i realiteten vedtatt et mistillitsforslag til all fremtidig teknologiutvikling, sier Ketil Solvik-Olsen, energipolitisk talsmann i FrP, i en pressemelding.

(ANB)

Annonse

Flere saker

Annonse