JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

At de orker

Skal vi tro mediene og folk flest, går det meste fullstendig galt i dette landet. Det er nesten utrolig at det finnes mennesker som har tro på regjeringen.

Når hørte du sist en politisk gladnyhet? En statsråd som med stolthet kan forkynne at samfunnet går framover! Politikken fungerer! Jeg tenker ikke på de automatiske replikkene om at ”denne regjeringen har bevilget flere milliarder mer enn den borgerlige”; men noe virkelig håndfast som vi kan være fornøyde med?

Vanskelig, ikke sant? Like fullt bygges det nye meter med veger hver eneste dag; mennesker får pleie og omsorg; de fleste togene går i rute; det blir folk av ungdommen; postkassen fylles opp; vannet renner ut av kranen og strømmen er der når vi trenger den. Sannheten er at vi er ett av de best fungerende samfunn noen gang i verdenshistorien. Ut i fra en rekke kriterier er vi også ett av de beste landene å bo i. Det er lite kriminalitet; små forskjeller; stor grad av velferd og omsorg; full barnehagedekning; demokratiet virker og likestillingen er heller ikke så ille.

Det er naturligvis ikke noe problem å lage en uendelig liste over alt som kan bli bedre; og mye bedre. Det er en mengde problemer jeg ikke fatter er løst for lenge siden. Hvorfor forebygging ikke er overordnet? Og jeg forstår ikke hvorfor vi mangler penger til en rekke prioriterte formål, men samtidig kan bruke et ukjent antall milliarder på nye jagerfly eller symbolske ”månelandingsprosjekter”. Samtidig må jeg er erkjenne at det ikke er veldig mye bedre utenfor Norges grenser. Det finnes alltid eksempler som vi kan lære av, men stort sett tror jeg vi skal være fornøyde.

Men, fornøyde er vi ikke. Og er det noen som stadig møter den massive norske misnøyen så er det politikere enten de sitter på storting eller i kommunestyre. Det er utrolig at de orker å lese aviser eller delta i debattprogram. Ja, at det i hele tatt finnes mennesker som orker å bruke tid og krefter på politikk.

Tenk om de en dag gikk ut i streik!

Annonse
Annonse