JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Lik strømpris i hele landet

Olje- og energiminister Terje Riis-Johansen (Sp) sier at han har et mål om å få til en lik strømpris over hele landet.

Slik er det ikke i dag. Onsdag inviterer statsråden til samråd i Midt-Norge, der strømmen er aller dyrest.

– For å oppnå lik pris må vi ha en bedre kraftforsyning i deler av landet. I øyeblikket er det fire områder som er sårbare. I tillegg til Midt-Norge er det Hammerfest-området, Bergen og Oslo, sier Riis-Johansen til NTB.

Før nye kraftledninger er på plass må folk finne seg i at strømmen blir priset ulikt i ulike deler av landet. Det er allerede gjort noen grep for å forhindre at det blir riktig så ille som det har vært i vinter i Midt-Norge også til kommende vinter.

I Trondheim møtet olje- og energiministeren et 30-talls personer fra folkevalgte organ, fra kraftselskap og nettselskap, nærings- og arbeidstakerorganisasjoner og fra miljøorganisasjoner onsdag kveld.

Torsdag deltar både statsråden, konsernsjef Auke Lont i Statnett og flere andre sentrale personer i et seminar om utbygging av fornybar energi i Midt-Norge. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse