JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Mål om EU-ja i 2015

Europabevegelsen har satt ned et bredt utvalg for å utrede norsk EU-medlemskap.

Målet er ny folkeavstemning i 2015.

Utvalget skal ledes av Norges Rederiforbunds tidligere president Elisabeth Grieg. Hun sier til Dagens Næringsliv at fraværet av EU-debatt i Norge er skremmende.

– Feigt

Nestleder i utvalget er det mektige Fellesforbundets tidligere leder Kjell Bjørndalen. Også Norges delegasjonsleder under EU-forhandlingene i 1994, Eivinn Berg, administrerende direktør i Norsk Industri Stein Lier-Hansen og HSH-direktør Vibeke H. Madsen er blant medlemmene i utvalget.

Grieg sier at selv om det over tid har vært et jevnt nei-flertall i befolkningen, så er det «litt feigt at vi ikke tar diskusjonen».

– Realistisk

Med en ja-andel nede i 30 prosent i den siste Norstat-målingen, mener Grieg at det vil være realistisk å jobbe for en ny EU-avstemning i 2015.

Hun tror at både Europabevegelsens utvalg, og regjeringens gjennomgang av EØS-avtalen, vil munne ut i en ny EU-debatt her i landet.

Leder i Nei til EU, Heming Olaussen, sier til DN at han ikke kommer til å sove dårlig om natten av initiativet fra Europabevegelsen. Han mener det bør komme et tredje alternativ på banen, nemlig at «Norge er best tjent med å klare oss uten både EU og EØS». (ANB-NTB)

Annonse

Flere saker

Annonse