JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

HSH enige med Handel og Kontor

Arbeidsgiverorganisasjonen HSH ble natt til tirsdag enig med Handel og Kontor i årets hovedoppgjør.

Oppgjøret er innenfor rammen til frontfaget.

– Vi er svært fornøyd med at vi lyktes å komme til enighet gjennom forhandlinger og innenfor den tidsrammen vi hadde avtalt, sier forhandlingsleder i HSH, Kim Nordlie.

Det blir gitt et generelt tillegg på 1 krone i timen. I tillegg gis det et generelt lavt- og likelønnstillegg på 50 øre.

I tillegg heves minstelønnssatsen på de såkalte trinnene 1 til 5, for ansatte med opp til fem års lønnsansiennitet, med ytterligere 3 kroner i timen.

– Tilleggene er innenfor tåleevnen til de fleste virksomhetene innen handel og tjenester. For virksomhetene som sliter mest med ettervirkningene av fjorårets lavkonjunktur, er de helt på tålegrensen, sier Nordlie. (ANB-NTB)

Annonse

Flere saker

Annonse