JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Frps sanne ansikt

Arbeiderpartiets Anette Trettebergstuen går hardt ut mot Frp-forslag om å kutte i sykelønna.

kjell.werner@anb.no

– Her viser Fremskrittspartiet sitt sanne ansikt. Innføring av en karensdag vil bety et nytt klasseskille, sier stortingsrepresentant Anette Trettebergstuen (Ap) til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Nordland Frp foreslår at Fremskrittspartiet endrer kurs og innfører en karensdag ved sykdom. I dag er det bred politisk enighet om at det skal være full lønn under sykdom, men nå kommer ordningen opp til debatt på Fremskrittspartiets landsmøte neste helg.

Politisk bomskudd

– I forbindelse med avtalen om inkluderende arbeidsliv har Frp lagt lokk på denne debatten. Men nå kan kutt i sykelønna fort bli en realitet dersom Frp kommer til makten. Forslaget fra Nordland Frp viser hva som rører seg på grasrota i partiet, sier Trettebergstuen.

– Dette vil være et stort politisk bomskudd. Til og med Høyre har lagt vekk planer om å kutte i sykelønna. Det er nemlig det legemeldte langtidsfraværet som er problemet. Det må vi gjøre noe med. Korttidsfraværet har vært rimelig stabilt siden sykelønnsordningen kom på plass på slutten av 70-tallet, poengterer Arbeiderpartiets talskvinne i sosialkomiteen på Stortinget.

Feil medisin

– Det er klart det alltid vil være noen som skulker jobben, men en karensdag vil presse andre til å gå på jobb når de er syke. Det kan igjen være med på å gi økt langtidsfravær. Derfor er altså karensdag feil medisin. Det vil være å straffe alle fordi det er noen som misbruker ordningen, sier Trettebergstuen.

– Vi må huske på at det var et klasseskille på dette området før sykelønnsordningen ble innført. De sterke gruppene hadde forhandlet seg fram til avtaler som ga dem full lønn under sykdom. Hvis vi innfører karensdag vil de svakeste komme til å lide, for de sterke vil igjen klare å forhandle seg fram til gode ordninger, sier Arbeiderpartiets talskvinne. (ANB)

Annonse
Annonse