JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Stenger døra for Ap

Venstres påtroppende leder Trine Skei Grande avviser at det er aktuelt å inngå regjeringssamarbeid med Ap i hennes ledertid.

Førstkommende lørdag blir Trine Skei Grande valgt til leder i Venstre. Hennes viktigste oppgave blir å stake ut kursen for partiet. I forrige uke sa den avtroppende Venstre-leder, Lars Sponheim, at han var blitt tiltakende mer positiv til Ap.

– Det er viktigst for oss å bygge opp noen politiske saker der folk kjenner Venstre igjen. Da tror jeg samarbeidet kommer av seg selv. Men jeg kan avvise at vi kan sitte i regjering med Ap. Vi er et borgerlig parti, selv om vi er det mest radikale borgerlige partiet, sier Skei Grande til Nationen.

Likevel avviser hun ikke helt at Venstre kan inngå samarbeid med Ap på Stortinget. Men hun slår fast at det ofte er vanskelig å finne kompromisser med Ap.

– Jeg har vært med å skrive under budsjettavtaler med Ap. Det er ikke lett å få til en asylpolitikk med Frp. Men det er det jammen ikke med Ap heller.

Skei Grande mener imidlertid at Venstre og Ap står i den samme tradisjonen på særlig ett sentralt område.

– Vi har en felles tradisjon på velferd. Ap tar æren for å ha kjempet fram velferdsstaten. Men historikerne bør ta en titt på denne delen av historien. I denne kampen hadde Venstre en sentral plass. (ANB–NTB)

Annonse
Annonse