JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

På Twitter gjennom Europa

Statsminister Jens Stoltenberg er tilbake igjen i Oslo etter en 20 timer lang biltur fra Sveits.

Statsministeren og hans følge reiste med fly fra New York og landet i Madrid fredag morgen. Derfra fløy de til Basel i Sveits, og fredag kveld begynte den lange kjøreturen hjem til Norge

Stoltenberg skulle opprinnelig dra hjem til Oslo fra atomtoppmøtet i Washington torsdag, men som mange andre måtte han finne et alternativ til fly - og for ham ble det bil.

– Det var en lang biltur. Jeg har ikke telt kilometer, men jeg tror vi kjørte i rundt 20 timer. I kveld skal jeg bare slappe av og i morgen har jeg fri, sier en sliten statsminister til NTB.

Mange telefonsamtaler

For bilturen ble alt annet enn rolig for Stoltenberg, som benyttet tiden til å jobbe underveis. Vulkanutbruddet på Island var temaet i samtaler med både samferdselsministeren, helseministeren og den islandske statsministeren Jhanna Sigurdardttir.

– Hun opplever dette som en alvorlig situasjon for både Europa og Island, sier Stoltenberg.

Foreløpig er det ikke aktuelt for regjeringen å støtte den islandske regjeringen ytterligere utover det økonomiske lånet som allerede er innvilget.

Vil det bli aktuelt for regjeringen å gå inn og støtte de næringene som er rammet av flystansen?

– Det er for tidlig å spekulere i. Først må vi se hvilke problemer dette fører med seg. Nå må vi hjelpe de mange tusen menneskene som ikke kommer seg hjem. Jeg er heldig som kom meg hjem, sier Stoltenberg.

Laks til middag

Men det er slettes ikke bare viktige telefonsamtaler som fikk tiden til å gå for statsministeren på turen gjennom Europa.

– Jeg fikk også tid til sosiale medier som Facebook og Twitter, sier Stoltenberg.

«Regner med å ta et kort matstopp et sted mellom Malmö og Göteborg. Noen som kan anbefale en hyggelig veikro?», spurte Stoltenberg på Twitter.

Litt senere:

«Takk for mange gode råd, flest foreslo Laxbutiken ved Falkenberg. Der har jeg nettopp spist meget god norsk laks.»

I Sverige gikk hans tanker til SAAB.

«Forbi Trollhättan. På SAAB jobbet mange nordmenn når det var dårlige tider i Norge, nå mange svensker hos oss. Felles arbeidsmarked bra».

«Raskere enn hest»

De statsrådene statsministeren ikke kontaktet på telefon, kommuniserte han med på nettet. Til kunnskapsminister Kristin Halvorsen (SV) kunne Stoltenberg fortelle at:

«Turen har gått overraskende bra, ikke minst takket være mye hyggelige folk på Facebook og Twitter. Sees på mandag».

Jonas Gahr Støre (Ap) har i ettermiddag fulgt sjefens tur hjem til Norge.

«Lykke til med innspurten mot Oslo sjef - saktere enn fly, men raskere enn med hest!»

Utenriksministeren fikk raskt svar:

«Takk. Du vet bedre enn de fleste hvor godt det er å komme hjem. På vegne av oss på Twitter: Gratulerer med ny hund i dag!».

Til slutt lurer NTB på: Fulgte dere fartsgrensen?

Etter en liten tenkepause:

– Ja. (ANB–NTB)

Annonse

Flere saker

Annonse