JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Enighet i Posten

Postkom har kommet til enighet med Posten Norge i årets Spekter-forhandlinger. Oppgjøret er moderat, og seniordagene blir viderført.

kristian.brustad@lomedia.no

– Jeg er fornøyd med et resultat som sikrer alle medlemmer lønnsøkning og i tillegg at ordningen med seniordager nedfelles i overenskomsten, sier forhandlingsleder Ingeborg Sætre.

Moderat oppgjør.

Totalt får de ansatte i Posten følgende tillegg, inkludert det sentrale. For de mellom Lønnstrinn 1 og 51 gis et kronetillegg på 8 500. For de i lønnstrinn 52 og høyere gis et tillegg på 2 prosent. Videre heves nestledere i distribusjon med ett lønnstrinn.

– Resultatet gjenspeiler de sentrale føringene om et moderat oppgjør. Jeg vil også framheve at forhandlingene har vært gjennomført i en god tone hvor det har vært vilje til å finne felles løsninger på medlemmenes hovedprioriteringer, sier Sætre.

Justering og likelønn.

Det avsettes 10 millioner kroner til en justeringspott. Føringen er at førstelinjeledere, teknisk personale, stab, støtte og ledelse prisoriteres. Postten har virkning fra 1.10.

Partene skal forhandle videre om 50-øringen som er avsatt i de sentrale forhandlingene til likelønn.

Seniordager.

Postkom fikk gjennomslag for å beholde seniordagene. Prøveordningen med seniordager videreføres ut 2010 og erstattes av ny ordning med virkning fra 1.1.2011. Seniordager vil si at ansatte gis rett til fri med lønn. Fra 57 år gis deg seks dager per år, fra 59 år 12 dager og fra 62 år 14 dager.

Anstendig arbeidsliv.

Partene er enige om at det er viktig å arbeide for et seriøst og velfungerende arbeidsliv. Partene er videre enige om at det er viktig å arbeide for at bransjen skal være attraktiv og seriøs med ordnede lønns- og arbeidsvilkår. Dette skal også gjelde ved valg av underleverandører. Partene er opptatt av å hindre sosial dumping og at de utfordringer et internasjonalt marked og fri bevegelighet på arbeidsmarkedet og tjenestemarkedet medfører, behandles på en god måte og i tråd med norsk lov- og avtaleverk og internasjonalt regelverk.

Voksenopplæring.

Bedriften vil også legge til rette for voksenopplæringstiltak i arbeidstiden. I forbindelse med overgang til annen stilling etter avtale settes det en tidsbegrensning på 12 måneder for hvor lenge arbeidstaker kan beholde sin tidligere lønn.Samtidig senkes aldersgrensen for å beholde personlig tillegg ved omplassering til annen stilling ved omorganisering fra 50 år til 45 år.

Annonse
Annonse