JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Mer stabilt finansmarked

Utsiktene for finansiell stabilitet er blitt bedre i Norge det siste året, men fortsatt er det usikkerhet knyttet til den videre utviklingen.

Det sier finansminister Sigbjørn Johnsen (Ap).

Fredag la Finansdepartementet fram årets finansmarkedsmelding. Den årlige tilstandsrapporten om det norske finansmarkedet gjentar mantraet om at vi har kommet lettere gjennom finanskrisen enn mange andre land.

– Veksten i økonomien har tatt seg opp, og utfasingen av krisetiltakene er derfor allerede godt i gang, sier finansminister Sigbjørn Johnsen (Ap).

Han påpeker at finanskrisen har avdekket flere svakheter i det internasjonale finanssystemet. Som en liten og åpen økonomi, er det i Norges interesse at dette blir mer solid, forklarer Johnsen og sier arbeidet med å forbedre systemet må prioriteres høyt.

I kjølvannet av krisen, er norsk økonomi nå på bedringens vei. Bankene har styrket egenkapitalen og livsforsikringsselskapene har fått en større bufferkapital. De står dermed bedre rustet til å bære eventuelle nye tap. Likevel er ikke den internasjonale økonomien tilbake i normalt gjenge ennå, og dette kan fortsatt smitte over til Norge. Konkurranseutsatt virksomhet er mest sårbar, heter det i meldingen fra departementet. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse