JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Vil ha Jens på banen

Høyres energipolitikere mener Jens Stoltenberg skylder Nord-Norge en konsekvensutredning for olje- og gassvirksomhet.

bjorn.erik.dahl@anb.no

– Jens Stoltenberg må lytte til LO, norsk industri og lokale politikere i denne saken, sier energipolitisk talskvinne i Høyre, Siri A. Meling, til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB)

– Statsministeren og Ap må rett og slett ta lederansvar i regjeringen. Jens bør ikke la SV og Sp styre et så viktig spørsmål på vegne av både nasjonen og Nord-Norge, mener hun.

Høyres energipolitikere har de siste dagene vært på en olje- og gassekspedisjon i nord, med både Svolvær i Lofoten og Snøhvit-eventyret i Hammerfest på programmet. Snart kommer partiets egen petroleumsmelding.

Forventer utvinning

– I Lofoten forventer man, og forbereder også grunnen for, en framtidig utvinning av olje og gass, sier Meling.

Sammen med de øvrige komitémedlemmene i Stortinget fra Høyre, Nikolai Astrup og Bjørn Lødemel, har hun besøkt teknologiske suksessbedrifter som NorLense i Fiskebøl og Skarvik AS i Svolvær.

– Beskjeden var tydelig fra NorLense. De er avhengig av et krevende hjemmemarked, og er allerede i verdenseliten takket være strenge norske krav og standarder. Skarvik AS har også bygget for en framtid med olje og gass, sier Meling.

Tverrpolitisk enighet

Hun understreker at vekstmulighetene for denne delen av det nordnorske næringslivet ligger innen petroleumsvirksomhet. Meling sender ballen videre til statsminister Jens Stoltenberg og Arbeiderpartiet, som sliter med motstand mot konsekvensutredning både i SV, Sp og deler av eget parti.

– Alle ordførerne i Lofoten og Vesterålen er tverrpolitisk enige om at det må en konsekvensutredning på bordet. Det signalet må Jens og de rødgrønne ta på ytterste alvor. Lokalt og regionalt vil man ha mer kunnskap. Det kan ikke Jens nekte dem, sier Meling.

Hun skjønner fullt ut at både ordførere og menigmann kan slite med å ta endelig standpunkt før saken er ordentlig belyst. (ANB)

Annonse
Annonse