JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Boikottstafett i fagbevegelsen

LO i Bergen og Omland skal være nettvert for Boikott Israel-kampanjen i Bergen, som har tatt initiativ til boikottstafett innen fagbevegelsen.

hanne.kullerud.nielsen@lomedia.no

Styret ti LO i Bergen og Omland har vedtatt å stille seg bak boikotten, og opplegget skal presenteres på årsmøtet i ettermiddag.

Frustrasjon

Etter det israelske angrepet mot Gaza vinteren 2009 har mange fagorganiserte ønsket å gi uttrykk for sin frustrasjon over de israelske overgrepene.

- LO i Bergen og Omland vedtok på årsmøtene i 2007 og 2008 uttalelser som oppfordrer til boikott av Israel. Teksten i disse uttalelsene står vi fortsatt fullt inne for. Men vi føler at tiden er inne for at vi også gjør vårt for å spre bevegelsen videre. Derfor har vi gått sammen med Boikott Israel-kampanjen i Bergen om dette nettstedet, står det å lese på boikottsiden.

Verktøy

Nettstedet skal være et verktøy for hele fagbevegelsen til å gi uttrykk for sine krav overfor Israel. De som står bak oppfordrer alle organisasjonsledd i fagbevegelsen – og alle andre organisasjoner – til å slutte seg til den voksende kampanjen for boikott, de-investeringer og sanksjoner (BDS) mot Israel. Ved å registrere vedtak på dette nettstedet, vil de ikke bli glemt, men være synlige byggesteiner for kampanjen.

Utfordrer flere

- Vi oppfordrer samtidig alle som gjør boikottvedtak, til også å utfordre andre fagforeninger og -forbund til å gjøre det samme. Utfordringene kan registreres her! De blir publisert på nettet, og melding om dette sendes til den utfordrede foreningen. Slik håper vi flere vil stimuleres til å ta stilling, heter det på nettstedet, der det presiseres at alle vedtak om boikott og sanksjoner fra fagbevegelsen, samt enkelte andre organisasjoner, vil bli publisert, så sant de IKKE inneholder antisemittiske, rasistiske eller klart lovstridige formuleringer.

- LO i Bergen og Omland støtter altså ikke nødvendigvis alle vedtak som publiseres på nettstedet. Vi vil likevel være romslige med å publisere, fordi vi ser dette som en bred kampanje, der det vil være plass for innsats på mange felt, og med forskjellig styrke.

Annonse
Annonse