JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Slutter som Nav-sjef

Tor Saglie går av som Nav-direktør når åremålet hans utløper neste sommer.

– Jeg ønsker at ny leder er pekt ut i god tid før jeg slutter. Dette er en krevende jobb og det er viktig at Arbeidsdepartementet har tid til å finne en etterfølger, sier Saglie.

Saglie har sittet i Navs toppledelse i fem år. Først som leder for interimsorganisasjonen og deretter som direktør. Saglie blir i jobben til ny direktør er på plass.

– Som 61-åring må jeg erkjenne at jeg ikke har all verdens tid igjen i arbeidslivet. Samtidig er det flere ting jeg lenge har hatt lyst til å jobbe med. Hvis jeg skal få gjort det, kan jeg ikke gå inn i en ny periode som leder av Nav, sier Saglie.

Uløste oppgaver

Saglie understreker at han ikke har sagt opp jobben.

– Jeg har kun varslet at jeg ikke søker nytt åremål om ett år. Vi har mange oppgaver som skal løses og som jeg må ha tett oppfølging av, sier Saglie.

Fremskrittspartiet har ved flere anledninger tatt til orde for at vi trenger en ny ledelse i Nav.

– Dagens ledelse har ikke klart å løse utfordringene i Nav, noe vi ser ved at tilstanden har gått fra vondt til verre. Jeg oppfordrer statsråden til å legge bort partiboka når hun skal finne den nye arvtakeren, skriver Robert Eriksson (Frp) i Stortingets arbeids- og sosialkomité i en pressemelding.

– Forståelig

Også Høyre har vært kritiske til Nav-ledelsen, og mener Saglies avgjørelse er forståelig.

– Det er forståelig at Saglie ikke ønsker å fortsette i Nav. Under hans tid har det vært en rekke problemer som har rammet brukerne, og Riksrevisjonen har avdekket sviktende kontroll i flere ledd, sier Torbjørn Røe Isaksen, Høyres arbeids- og sosialpolitiske talsmann.

Han frykter imidlertid at den varslede avgangen kan skape usikkerhet.

– Det er viktig nå er regjeringen kommer raskt på banen for å finne hans erstatter, slik at ikke det skapes enda mer usikkerhet rundt Nav. Å ha en leder på oppsigelse i mer enn et år vil kun ramme brukere og ansatte i etaten, sier Isaksen. (ANB-NTB)

Annonse

Flere saker

Annonse