JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Tester ut anonyme jobbsøknader

Høyre vil sette i gang forsøk med anonyme jobbsøknader i offentlige virksomheter for å motvirke diskriminering.

Avtroppende andre nestleder Erling Lae mener at dette kan være et effektivt redskap for å avdekke en uønsket praksis ved mange arbeidsplasser. Han viste til at mange innvandrere klager over at de ikke engang blir innkalt til jobbintervjuer på grunn av navnet.

– Vi skal ikke la dette bli det normale, men det er viktig å avdekke denne type skjulte hindre i arbeidslivet, sa Lae lørdag.

Den tidligere byrådslederen i Oslo markerte lørdag sin avskjed med politikken ved å flagge Høyres toleranse og respekt for folk fra andre kulturer. Samtidig understreket at han at innvandringspolitikken skal være streng, men rettferdig.

Lae advarte sterkt mot fremmedfrykt og bruk av ord som «snikislamisering».

– Dette bidrar ikke til integrering, men skaper bare mer mistenkeliggjøring. Det er ikke vanskelig å appellere til frykten for det ukjente, men det er ikke særlig imponerende. Det er lov å ikke like islam, men norske muslimer har krav på å bli møtt med respekt, sa Lae.

Han la til at Norge ikke skal ha første- og annenrangs religioner, det avføder første- og annenrangs innbyggere.

I en resolusjon om mangfold og personlig ansvar går Høyres landsmøte inn for at det skal bli lettere å få midlertidig arbeid.

Høyre vil opprette en egen returpolitikk som fører til raskere utsendelse av flyktninger som ikke har grunnlag for opphold i Norge. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse