JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Påbyr belte i traktor

Snart må også traktorførere bruke setebelte.

thomas.hildonen@anb.no

Det er landbruks- og matminister Lars Peder Brekk som ber om et beltepåbud i traktorer som kjører på offentlig vei.

– Dette er et av flere tiltak vi vil iverksette for å redusere antall ulykker i landbruket. I dag er regelverket for bruk av setebelte i traktor uklart. Dette kan bidra til forskjeller i forvaltning av regelverkene og usikkerhet om hva som er riktig regelverksforståelse og fornuftig i praksis, sier ministeren.

Landbruket er generelt belastet med mange ulykker og skader. For å redusere risikoen for arbeidsrelaterte skader ble det satt ned et arbeidsutvalg, som nå kommer med rapporten «Helse-, miljø og sikkerhet i landbruket - Organisering og arbeidsformer». I den anbefaler de Landbruks- og matdepartementet å ta initiativ til at bruk av setebelte blir påbudt ved bruk av traktor på offentlig vei.

– Jeg ber Arbeidsdepartementet og Samferdselsdepartementet om å klargjøre regelverket på dette området. Målet mitt er at det blir påbudt med bruk av setebelte ved kjøring med traktor på offentlig vei, sier landbruksministeren. (ANB)

Annonse
Annonse