JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Rykteflom om forhandlingene

Ifølge britisk medier er Liberaldemokratene nå svært nær en avtale med toryene om et regjeringssamarbeid.

Labour skal ha erkjent at forhandlingene med Liberaldemokratene ikke vil føre fram, og samtalene er avsluttet, opplyste BBC tirsdag ettermiddag.

Møteaktiviteten tirsdag kveld satte fart i ryktene om at en avtale er ventet mellom de konservative og Liberaldemokratene.

Hektisk møteaktivitet

Liberaldemokratene meldte at de innkalte den parlamentariske gruppen og sentralstyret til drøftinger klokka 20.30 norsk tid, men litt seinere kom beskjeden om at møtet var utsatt en time.

Ifølge partivedtektene må minst tre-firedeler av parlamentarikerne og medlemmene i sentralstyret gi sin støtte til partileder Nick Clegg før han kan gjøre en politisk avtale med toryene.

Samtidig ble det klart at De konservatives parlamentarikergruppe vil holde et møte cirka klokka 21 tirsdag kveld.

Og alt tyder på at de konservative nå forbereder seg på at partileder David Cameron skal overta som statsminister. Nick Clegg skal være tilbudt jobben som visestatsminister, ifølge ryktene som florerer.

Økonomisk enighet?

BBC melder at de har fått kjennskap til deler av avtalen mellom Liberaldemokratene og De konservative som omhandler økonomisk politikk.

De konservative skal ha fått gjennomslag for sine planlagte budsjettkutt på 6 milliarder pund, og for at kuttene skal skje allerede i år.

Liberaldemokratene skal på sin side ha fått gjennomslag for et av sine prioriterte områder - nemlig å øke minstefradraget gradvis til 10.000 pund, ifølge BBC.

Ikke avklart

Men fortsatt er ikke spillet avgjort. Statsminister Gordon Browns talsmann avviste tidligere på dagen at samtalene mellom Labour og Liberaldemokratene hadde brutt sammen og forsikret om at Labour «med glede» ville fortsette å forhandle om regjeringsmakt.

Energiminister Ed Miliband i Labour sa på sin side til nyhetsbyrået Reuters at samtalene med Liberaldemokratene var «midlertidig» avsluttet.

– Akkurat nå snakker Liberaldemokratene med toryene. Vi kan gå fram og tilbake, sa han tirsdag ettermiddag. (ANB–NTB)

Annonse

Flere saker

Annonse