JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Historisk EU-motstand

Motstanden mot norsk medlemskap i EU har aldri vært sterkere i Norge.

Det viser en måling Sentio har gjort for Nationen og Klassekampen.

Hele 56,9 prosent av de spurte er mot medlemskap mens 30,3 prosent fortsatt svarer ja. Bare i ett parti, Høyre, er det fortsatt flertall for norsk medlemskap i EU, viser undersøkelsen.

Norges forhold til EU har lenge ligget på is, og det er ingen planer i noe parti om å aktualisere debatten om en sterkere tilknytningsform enn EØS-avtalen.

– Folk ser at det er kaos og kjempeproblemer i EU, og de priser seg lykkelig over at vi ikke er med, sier Henning Olaussen, leder av Nei til EU, til Nationen.

Det er flertall mot norsk EU-medlemskap alder, kjønn, bosetning, inntekt, utdanningsnivå og husstandsstørrelse, ifølge avisa.

– Dette viser at nordmenn skjønner hva som skjer i Europa sier parlamentarisk leder i SV, Bård Vegar Solhjell til Klassekampen.

Men Høyre-nestleder Jan Tore Sanner mener nordmenn har misforstått om de tror krisen i Hellas skyldes EU.

– De problemene vi i dag ser i Hellas, og til en viss grad også Portugal og Spania, ville vært mangedoblet hvis det ikke hadde vært for EU, sier Sanner.

– Det er liten tvil om at Hellas sine problemer skyldes gresk politikk og ikke EU, sier han videre. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse