JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Boikott stoppet av tingretten

Oslo tingrett har kjent sjømannsorganisasjonenes planer om boikott av slepebåtene «North Crusader» og «Ocean Supplier» ulovlig.

I mars varslet sjømannsorganisasjonene at de ville boikotte de to slepebåtene «North Crusader» og «Ocean Supplier». Skipene er innleid av Kystverket og seiler under bekvemmelighetsflagg. Båtene har for det meste utenlandsk mannskap om bord på hyrer langt under norsk nivå. Det skriver Maritim Logg/Frifagbevegelse.no .

De to skipenes rederier og managementrederiet Troms Offshore tok saken til Oslo tingrett for å få erklært en boikott ulovlig. Tirsdag fikk de medhold, mens Transportarbeiderføderasjonen allerede har kommet med en støtteerklæring til sjømannsorganisasjonene.

Tingretten skriver i sin dom at det er forståelig at sjømannsorganisasjonene ønsker å beskytte norske sjøfolks arbeidsplasser, men at det likevel ikke er nok til å kunne gå til boikott. (ANB)

Annonse
Annonse