JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Gir bosniere 100.000 kroner hver

I dag betaler Choice-kjeden 100.000 kroner til fem bosniske bygningsarbeidere som har jobbet for luselønn på Ansgar Hotell. – Med dette vil vi vise at vi står ved løftene om å rydde opp, sier advokat Henrik A. Christensen.

Det var på TV2 torsdag kveld det kom fram at Choice-kjeden nå vil betale ut noe av den summen de bosniske arbeiderne har til gode for jobben på Ansgar Hotell.

Det er de fem bosnierne som har meldt seg inn i Fellesforbundet som får denne utbetalingen. Oslo Bygningsarbeiderforening har fremmet krav på til sammen 1,6 millioner kroner for de fem. Nå får de altså 100.000 hver av Choice-kjeden.

Fortsatt press på Realinvest

Choice-advokat Henrik A. Christensen sier til Magasinett.org at arbeidsgiveren, Engra Norge, har stilt seg helt avvisende til å betale de bosniske ansatte mer enn det de allerede har fått. Det var en lønn som gikk ned mot 25 kroner timen.

Da lønnsnivået ble kjent, lovet Petter Stordalen på stedet at Choice ikke ville åpne noe hotell som var bygget på sosial dumping.

– Det er jo fortsatt en sak rundt ansvaret byggherren Realinvest har for at arbeiderne skal få et oppgjør. Juridisk sett er ikke dette vårt ansvar. Vi gjør denne utbetalingen fordi vi vil vise at vi står ved løftene om å rydde opp hvis ingen andre tar ansvar, sier advokat Christensen.

Kan stanse arbeidet på Ansgar

I dag har også Arbeidstilsynet i Oslo vist at de fortsatt jobber med lønns- og arbeidsforholdene ved Ansgar Hotell.

– Vi har hatt et møte med Engra i dag, og gitt pålegg om å skaffe til veie utfyllende dokumentasjon om de ansattes lønn, det vil si lønnsslipper, timelister, trekk – alt vi behøver for å vite hva som faktisk blir utbetalt, sier inspektør Stein Bjørndal.

I juni hevdet Engra at både lønn og papirer var i orden, men etter et varsel i november om å framvise ny dokumentasjon, fikk det bosniske selskapet i dag et pålegg og en ukes frist.

– Det vil si at dersom ikke nødvendig og utfyllende dokumentasjon er skaffet til fredag 12. desember, kan vi stanse arbeidet ved hotellet, sier Bjørndal.

Annonse

Flere saker

Annonse