JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Anklager Statoil for sosial dumping

LO ber staten gripe inn og hindre Statoil fra å flagge ut logistikkavdelingen til Latvia.

Det dreier seg om sosial dumping, mener LO.

Statoil planlegger å flytte logistikkavdelingen, som styrer tankbilflåten for utkjøring av drivstoff og oljeprodukter, til Latvia. Det reager LO på, skriver Dagsavisen.

Avdelingen har bare rundt 20 ansatte, men hovedtillitsvalgt Ketil Johannessen i Statoil Norge mener det er det prinsipielle som er umulig å svelge.

– Lønnsnivået i Latvia er omtrent en sjudel av tilsvarende i Norge. Andre parametre som ferie, pensjon og lignende er på et helt annet nivå. De ansatte har ikke-eksisterende rettigheter og en svak fagbevegelse, sier Johannessen.

– For Statoil er det kun dårlige lønns- og arbeidsbetingelser som gir besparelse. Det er ikke tvil om at dersom lønnsnivået var likt, ville arbeidsplassene blitt liggende i Oslo. Derfor kaller vi det sosial dumping, legger han til.

LO-leder Roar Flåthen har skrevet et brev til regjeringen der han ber om at avdelingen blir værende i Norge. (ANB-NTB)

Annonse

Flere saker

Annonse