JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Åpner for ekstra veimillioner

Samferdselsministeren åpner for ekstramillioner til utbedring av veier som har vært utsatt for ras og flom i Nord-Norge.

kjell.werner@anb.no

– Jeg holder muligheten åpen for ekstrabevilgning til veier i nord. Vi vet ennå ikke omfanget av kostnadene som er forbundet med de ekstraarbeidene som må gjøres, sier samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa (Sp) til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Samferdselsministeren har bedt om å bli løpende orientert om den ekstraordinære situasjonen som har oppstått på grunn av flom og ras i Nord-Norge den siste tiden.

Vulkan og ras

– Jeg hadde et møte med Vegdirektoratet fredag, og ble der forsikret om at folkene i Statens Vegvesen gjør det de kan for å holde veiene åpne. I tillegg fører akeskyen fra vulkanen på Island til at vi må ha ekstra oppmerksomhet på både beredskap og åpne veier. Derfor blir jeg holdt løpende orientert på hva situasjonen i nord kan medføre av ekstra kostnader, sier Kleppa.

Samferdselsministeren peker på at Region nord i Statens Vegvesen har midler til vedlikehold på sitt ordinære budsjett.

– Men disse midlene skal jo i hovedsak gå til det som fra før er planlagt vedlikehold i den nordlige landsdelen, sier hun.

Øker dag for dag

– Jeg vil på et senere tidspunkt komme tilbake til størrelsen på en tilleggsbevilgning, sier hun.

– Kan du antyde noe om størrelsen på ekstrakostnadene?

– Kostnadene øker dag for dag. Det første anslaget fra Region nord gikk på 30-40 millioner kroner. Det er håndterbart, men nå forstår jeg at det vil dreie seg om atskillig større beløp. Og desto viktigere blir det å peke på at Region nord også skal ha penger til annet vedlikehold, sier Kleppa. (ANB)

Annonse
Annonse