JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Tar ingen selvkritikk

Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) tar ingen selvkritikk for regjeringens behandling av utsettelsen av CO2-rensing på Mongstad.

Han mener Stortinget har fått den informasjonen det har hatt krav på til riktig tid.

Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité fikk tirsdag svar på sine åtte spørsmål til statsministeren. Spørsmålene dreier seg i stor grad om når regjeringen fikk vite at det ville være umulig å holde tidsplanen for CO2-reisning og om hvorfor Stortinget ikke ble informert tidligere om at tidsplanen ville sprekke.

– Regjeringen kom i april 2010 til at den opprinnelige planen med investeringsbeslutning i 2012 ikke er en forsvarlig tilnærming, svarer Stoltenberg.

Strategien har, ifølge statsministeren, fram til våren 2010 tatt utgangspunkt i en plan som innebærer fastleggelse av et investeringsgrunnlag for Olje- og energidepartementet i 2012.

Stoltenberg gjentar at ambisjonene om CO2-håndtering på Mongstad hele tiden har vært utfordrende. Han skriver også at Stortinget er blitt holdt orientert om arbeidet.

Han avviser også at det foreligger noe misforhold mellom de opplysningene statsrådene Halvorsen og Riis-Johansen har gitt Stortinget, og den informasjon regjeringen hadde på det tidspunkt opplysningene ble gitt. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse