JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

10.000 ansatte i IT-selskap

De to IT-selskapene EDB Business Partner ASA og ErgoGroup AS slår seg sammen.

Det nye selskapet får rundt 10.000 ansatte og blir det nest største IT-selskapet i Norden.

Hovedkontoret til det nye selskapet, som foreløpig har fått navnet EDB ErgoGroup, vil ligge i Oslo. Det sammenslåtte selskapet vil ha 135 kontorer i 16 land.

De to selskapene hadde en samlet omsetning i 2009 på 12,9 milliarder kroner, det meste kommer fra drift av IT-systemer.

Samtidig med at nyheten om sammenslåing ble lagt fram mandag morgen, meldte Telenor at selskapet har inngått en ny avtale med EDB Business Partner om kjøp av driftstjenester til Telenors virksomheter i Norge. Avtalen gjelder fram til 2015 og har en anslått verdi på 2,1 milliarder kroner

Staten storeier

I dag eier Posten 100 prosent av ErgoGroup mens Telenor eier 51,3 prosent av EDB. Når sammenslutningen er fullført i fjerde kvartal i år vil EDBs aksjonærer eie 53 prosent mens Posten vil sitte med 47 prosent.

Det nye selskapet vil gjennomføre en emisjon på 1 milliard kroner.

Sammenslåingen er enstemmig godkjent av styrene i både EDB og ErgoGroup, men er avhengig av godkjenning i de to selskapenes generalforsamlinger.

Fornøyde eiere

– Vi vil få en norskbasert tjenesteleverandør som har de beste forutsetninger for å hevde seg i konkurransen med internasjonale aktører i det nordiske markedet, sier konsernsjef Dag Mejdell i Posten Norge AS.

Jon Fredrik Baksaas, konsernsjef i Telenor er også fornøyd med at de to selskapene er kommet til enighet og slår seg sammen.

– Slik vi ser det, vil sammenslåingen være gunstig for EDB og selskapets aksjonærer, sier konsernsjefen.

Terje Mjøs, administrerende direktør i ErgoGroup skal bli konsernsjef i det nye EDB ErgoGroup.

Han sier at dette er en fantastisk mulighet til å sette norsk IT-næring på verdenskartet, og samtidig vise at nordiske kunder betjenes best av dem som kjenner nordisk næringsliv fra innsiden. (ANB-NTB)

Annonse

Flere saker

Annonse