JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Avlyser fra dag til dag

Streiken ved Den Norske Opera & Ballett ble trappet opp tirsdag da elleve dansere ble tatt ut i tillegg til de sju som var i streik fra mandag.

Dermed ble også forestillingen Askepott avlyst tirsdag.

Operaen avlyser fra dag til dag i håp om at streiken tar slutt. Alle som har bestilt billett vil få et brev der de får tilbudet om penger tilbake eller å få billett til andre forestillinger. Det er neppe mulig for Operaen å sette opp ekstraforestillinger for de forestillingene som nå blir avlyst.

Forbundsleder Renée Rasmussen i Musikernes fellesorganisasjon (MFO) sier at det ikke har vært noen kontakt mellom partene. Musikerne er skuffet over at statsråd Anniken Huitfeldt ikke har kommet på banen.

Streiken vil bli trappet opp torsdag da ytterligere seks dansere tas ut.

– Videre opptrapping skjer med fire dagers varsel, sier Rasmussen. Streiken berører flere enn de ansatte ved Operaen i Oslo, men det er foreløpig ikke bestemt å ta noen ut i streik andre steder i landet.

Den Norske Opera taper rundt 500.000 kroner for hver avlyst forestilling. De to forestillingene som alternerer nå, Askepott og Jorden rundt på 80 dager, er utsolgt. Hver dag så lenge streiken varer må Operaen sende beskjed til de rundt 1.400 personene som skulle sett forestillingen at den er avlyst.

Meklingen mellom MFO og LO Stat på den ene siden og arbeidsgiverorganisasjonen Spekter brøt sammen natt til mandag. (ANB-NTB)

Annonse

Flere saker

Annonse