JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Tar grep mot sosial dumping

Etter at Nexus Drift AS inngikk kontrakt med Omsorgsbygg i 2007, har det kommunale foretaket sett det nødvendig å utvide kontraktene for å kunne avdekke sosial dumping. De vil også ansette to byggekontrollører for å kontrollere byggeplassene.

has@lomedia.no

Her er utdrag av de nye kontraktsvilkårene:

– Leverandører og deres underleverandører plikter å ha lønns- og arbeidsvilkår som ikke er dårligere enn det som følger av gjeldende landsomfattende avtale, eller det som ellers er normalt for vedkommende sted og yrke.

– Oppdragsgiver har rett til innsyn i dokumenter og rett til å foreta andre undersøkelser som gjør det mulig for oppdragsgiver å gjennomføre nødvendig kontroll med at kravet til lønns- og arbeidsvilkår overholdes.

– Leverandøren plikter å ha tilsvarende kontraktsbestemmelse i sine kontrakter med underleverandører og skal gjennomføre nødvendig kontroll hos sine underleverandører for å påse at plikten overholdes.

– Dersom leverandøren ikke etterlever klausulen, har oppdragsgiveren rett til å holde tilbake deler av kontraktssummen til det er dokumentert at forholdet er brakt i orden. Summen som blir holdt tilbake skal tilsvare ca. 2 ganger innsparingen for arbeidsgiveren.

– Leverandøren plikter på oppfordring å legge frem dokumentasjon på de lønns- og arbeidsvilkår som blir benyttet. Dokumentasjonsplikten omfatter også underentreprenører/underleverandører. Dersom denne oppfordringen ikke blir imøtekommet, har oppdragsgiver rett til å heve kontrakten på grunn av vesentlig mislighold.

– Brudd på bestemmelsene om lønns- og arbeidsvilkår anses som vesentlig mislighold av kontrakten, og gir oppdragsgiver rett til å heve kontrakten. Leverandøren har ikke rett til retting.

Annonse
Annonse