JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Kunst gir trivsel

Har bedriften din IA-avtale, kan du nå få tusenvis av kroner for å øke trivselen på arbeidsplassen.

Kulturdepartement har nemlig satt av fem millioner kroner til kultur i inkluderende arbeidsliv (IA).

Arbeidsplasser og bedrifter som har inngått IA-samarbeidsavtale kan søke om fra 40.000 til 200.000 kroner til kunst- og kulturtiltak som kan stimulere til økt trivsel og fellesskap på arbeidsplassen.

Spent minister

– Gjennom kulturløftet har vi gitt støtte til kultur i flere livsfaser gjennom blant annet den kulturelle skolesekken og den kulturelle spaserstokken, sier kulturminister Anniken Huitfeldt.

– Det er viktig at vi nå har fått på plass et prosjekt for kultur som ledd i arbeidet med et inkluderende arbeidsliv. Jeg er spent på søknadene som kommer inn, og håper at mange arbeidsplasser benytter seg av denne muligheten, sier kulturministeren.

Økt trivsel

– Vi vet at et godt miljø på arbeidsplassen er avgjørende for å få ned sykefraværet, og jeg er ikke i tvil om at felles kulturopplevelser kan bidra til trivsel og godt arbeidsmiljø, sier arbeidsminister Hanne Bjurstrøm.

Det nye kulturtilskuddet skal dekke utgifter til minimum to kulturtiltak innenfor en seksmåneders periode. Det forutsettes at arbeidsplassene også bidrar med penger eller egeninnsats. (ANB)

Annonse

Flere saker

Annonse